image description

Indrukwekkende
metamorfose

image description
image description
image description
Previous Next

Stadshart | Amstelveen

Indrukwekkende
metamorfose

Momenteel vindt in het Stadshart van Amstelveen een metamorfose plaats van de voormalige V&D-locatie aan het Buitenplein. De eigenaar van het pand, a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer, heeft architect Rijnboutt gevraagd een ontwerp te maken dat kwalitatief aansluit op het Buitenplein en bij de uitstraling van de rest van het Stadshart.

Het oorspronkelijke gebouw van circa 19.000 m2 is met
zo’n 3.000 m2 uitgebreid. Om dit mogelijk te maken, is de
aangrenzende parkeergarage gesloopt. De nieuwe garage, die door Q-Park wordt geëxploiteerd, sluit met een aantal verdiepingen rechtstreeks aan op de winkelverdiepingen.

Het bestaande winkelpand uit de jaren ’60 is gesloopt tot op het betonskelet en op duurzame wijze voorzien van een nieuwe, transparante gevel. Het sprankelend, open en uitnodigend winkelgebouw biedt een onderkomen aan nieuwe huurder Hudson's Bay, welke inmiddels haar deuren voor het publiek heeft geopend.

In deze herontwikkeling wordt a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer bijgestaan door Top Vastgoed en FiMek estate, die respectievelijk zorg dragen voor de commerciële uitontwikkeling en het ontwikkelmanagement van deze herontwikkeling.

Bij de ontwikkeling van de parkeergarage ontstond het
idee om op het dak van de parkeergarage woningen te
realiseren: UpMountain. Het stadshart krijgt er met de ontwikkeling van UpMountain een blikvanger bij, die tevens voor levendigheid in het gebied zorgt wanneer de winkels gesloten zijn. De bouw van de 45 luxe appartementen is in volle gang, aangezien alle woningen in zeer korte tijd 100% verkocht waren!

UpMountain wordt gerealiseerd middels een samenwerking tussen AM en FT Ontwikkeling (FiMek estate en Top Vastgoed).

 

Status
opgeleverd
Belegger
a.s.r. Vastgoed Vermogensbeheer
Ontwikkeling
Top Vastgoed
Architect
Rijnboutt
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

Oude situatie.

Sloop van de naastgelegen parkeergarage, voor een vervangende nieuwe parkeergarage.

Andere projecten