image description

DE NEUDE

image description
image description
image description
Previous Next

Post Utrecht

DE NEUDE

In het centrum van Utrecht, aan de Neude 11, wordt momenteel het alom bekende en imposante gebouw  ‘Post Utrecht’ gerenoveerd. 

Het tot rijksmonument benoemde pand is in 1924 door architect Joseph Crouwel ontworpen. Sinds de bouw heeft het pand tot 2011, ruim 87 jaar, gefungeerd als zelfstandig postkantoor.  Vervolgens werd het pand van 2011 tot eind 2015 gebruikt als telefooncentrale.  

In opdracht van eigenaar a.s.r. Levensverzekering N.V., heeft architect Rijnboutt een ontwerp gemaakt, waarbij het pand gerenoveerd wordt tot een multifunctioneel complex waarin de centrale bibliotheek, een foodmarkt, diverse retail, horeca en een fietsenstalling worden gevestigd. Het vrij gesloten gebouw wordt weer teruggegeven aan de stad Utrecht. Het krijgt een toegankelijker karakter en wederom een publieke functie.

Begin maart 2018 zijn de werkzaamheden gestart, waarbij op 6 maart jl. de officiële start bouw feestelijk is gevierd. Inmiddels zijn de renovatie en uitbreidingswerkzaamheden in volle gang.

Eigenaar a.s.r. heeft FiMek gevraagd de ontwikkeling & realisatie van de herontwikkeling te begeleiden.

Status
in uitvoering
Belegger
a.s.r. levensverzekering N.V.
Ontwikkeling
MRP Development
Architect
Rijnboutt
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

neude utrecht

IN BEELD:

De verbouwing van het voormalig postkantoor aan de Neude is halverwege.
RTV Utrecht bezocht donderdag 31 januari de bouwplaats.
>> Weblink naar rapportage RTV Utrecht: klik hier

Met meer dan tweehonderd man wordt er hard gewerkt om de verbouwing op tijd af te krijgen. Ze zijn nu halverwege.

Frits Tonnaer van eigenaar a.s.r. spreekt van 'een ingewikkelde, maar ontzettend leuke klus'. "Want je bouwt in de binnenstad, een multifunctioneel gebouw, in een rijksmonument waar je van alles moet doen. Voor elk kleurtje verf mag en moet je een kleurenonderzoek van 150 euro doen."

Ton van Vlimmeren kijkt als directeur van bibliotheek Utrecht uit naar de locatie in het gerenoveerde pand. "Ik denk dat met deze bibliotheek de Utrechters echt een plek krijgen waar ze graag naar toe gaan, waar ze goed kunnen verblijven. Het is een beetje een versleten term, maar het gaat als een huiskamer in de stad werken.

De verwachting is dat de winkels in het oude postkantoor voor de zomer open gaan. De opening van de bibliotheek staat gepland voor het voorjaar van volgend jaar.

Bron: RTV Utrecht

neude utrecht

Werk in uitvoering

De verbouwing is in volle gang.
>> Klik hier voor een korte film van aannemer Burgland Bouw met een impressie van de verbouwing.

ANDERE PROJECTEN