image description

Revitalisering

image description
image description
image description
Previous Next

Muntpassage Weert | Weert

Revitalisering

Winkelcentrum De Muntpassage dateert uit de jaren zeventig en omvat zo’n 15.800 m2 volledig overdekte winkelruimte met zo’n 60 winkels en een parkeerdek. Het complex heeft sinds een eerdere herontwikkeling in de jaren negentig een prominente positie binnen het kernwinkelgebied van Weert.

Na het vertrek van V&D uit het winkelcentrum De Muntpassage in het centrum van Weert, had Vastgoedbelegger Bouwinvest de wens om het winkelcentrum aan te passen aan de eisen van de hedendaagse retailers. Ondanks een grondige verbouwing in de jaren ’90 ontbrak het aan een goede verbinding met het omliggende winkelgebied. 

In deze herontwikkeling is Bouwinvest bijgestaan door Top Vastgoed en FiMek estate, die respectievelijk zorg hebben gedragen voor de commerciële uitontwikkeling en het ontwikkelmanagement van dit omvangrijke project. Samen met architect Ger Rosier van De Drie Architecten is er een ontwerp gemaakt dat zich kenmerkt door een hoge, met glas overdekte winkelstraat die de Nieuwe Markt koppelt aan de passage en aan de naamgever van het winkelcentrum; de Oude Munt. Dit monumentale gebouw in Maaslandse Renaissancestijl heeft als inspiratie gediend voor de revitalisatie van het winkelcentrum. De nieuwe gevels zijn opgetrokken uit baksteen metselwerk in combinatie met natuurstenen kaders en banden. Daarbij zorgen de verschillen in baksteen, schaal en detaillering tussen de twee gebouwdelen aan de Nieuwe Markt, voor diversiteit en een vanzelfsprekende uitstraling.

Status
opgeleverd
Belegger
Bouwinvest
Ontwikkeling
Top Vastgoed en FiMek estate
Architect
DeDrie Architecten
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

VIDEO VAN VERBOUWING:

Compilatie van beelden van de herontwikkeling van winkelcentrum de Muntpassage in Weert gemaakt door nieuwssite 'WeertDeGekste'. KLik HIER om het filmpje te bekijken.

Mede mogelijk gemaakt door: Bouwinvest, FiMek estate, MVGM, Winkelcentrum Muntpassage.

31-08-2019: ingebruikname van de passage.

Andere projecten