image description

REVITALISERING

image description
image description
image description
Previous Next

Muntpassage Weert

REVITALISERING

Winkelcentrum De Muntpassage dateert uit de jaren zeventig en omvat zo’n 15.800 m2 volledig overdekte winkelruimte met zo’n 60 winkels en een parkeerdek. Het complex heeft sinds een eerdere herontwikkeling in de jaren negentig een prominente positie binnen het kernwinkelgebied van Weert.

Na het vertrek van V&D uit het winkelcentrum De Muntpassage in het centrum van Weert, had Vastgoedbelegger Bouwinvest de wens om het winkelcentrum aan te passen aan de eisen van de hedendaagse retailers. Ondanks een grondige verbouwing in de jaren ’90 ontbrak het aan een goede verbinding met het omliggende winkelgebied. 

In deze herontwikkeling wordt Bouwinvest bijgestaan door Top Vastgoed en FiMek estate, die respectievelijk zorg dragen voor de commerciële uitontwikkeling en het ontwikkelmanagement van dit omvangrijke project. Samen met architect Ger Rosier van De Drie Architecten is er ontwerp gemaakt. Het ontwerp kenmerkt zich door een hoge, met glas overdekte winkelstraat die de Nieuwe Markt koppelt aan de passage en aan de naamgever van het winkelcentrum; de Oude Munt. Dit monumentale gebouw in Maaslandse Renaissancestijl heeft als inspiratie gediend voor de revitalisatie van het winkelcentrum. De nieuwe gevels zijn opgetrokken uit baksteen metselwerk in combinatie met natuurstenen kaders en banden. Daarbij zorgen de verschillen in baksteen, schaal en detaillering tussen de twee gebouwdelen aan de Nieuwe Markt, voor diversiteit en een vanzelfsprekende uitstraling.

Status
In uitvoering
Belegger
Bouwinvest
Ontwikkeling
Top Vastgoed en FiMek estate
Architect
DeDrie Architecten
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

muntpassage weert
muntpassage weert
muntpassage weert

31-08-2019: ingebruikname van de passage.

muntpassage weert
muntpassage weert
muntpassage weert
muntpassage weert
weert muntpassage

2019-06-21: De nieuwe lichtkap van winkelcentrum Muntpassage in Weert in aanbouw. Binnenkort ook zichtbaar vanuit de Nieuwe Markt.

muntpassage weert
  • sloop muntpassage weert
  • muntpassage weert

De verbouwing in en om De Muntpassage is in volle gang. Maandag 28 januari is de aannemer gestart met  werkzaamheden in de passagedelen. De gehele passage is opgedeeld in zes zones en deze worden aaneengesloten aangepakt en afgewerkt zodat werkzaamheden vloeiend doorlopen. Werkzaamheden die komende maanden plaatsvinden zijn onder andere:

• Vernieuwen kaders en koven boven de winkelpuien

• Schilderwerk

• Vernieuwen kolom bekleding in de passages

• Aanleggen nieuwe verlichting

• Aanleggen sprinkler installaties in alle winkels

• Leggen nieuwe vloer in passages en pleinen.

 

weert
  • weert muntpassage
  • weert muntpassage

Gedurende de werkzaamheden in de passages is er in unit 22 een informatiepunt ingericht (in de lege unit rechts naast Coolcat). Bij dit informatiepunt kunnen ondernemers terecht met vragen, maar ook bezoekers kunnen hier een kijkje nemen. Er zijn daar onder andere foto-impressies en materialen (tegels, hout en afwerkingsmaterialen) die gebruikt worden voor realisatie van de nieuwe Muntpassage te zien.  Meer info vindt u op de website van het winkelcentrum: De Muntpassage.  

Werk in uitvoering

07-03-2019:  In de Muntpassage wordt hard gewerkt aan de vernieuwing. Bekijk de transformatie in bewegend beeld terwijl Hannie Cuijpers, supermarktmanager van Albert Heijn Muntpassage Weert er meer over vertelt. Klik hier om de video te bekijken.

Nieuwe natuurstenen vloer

muntpassage weert
weert muntpassage
weert muntpassage
weert muntpassage
weert muntpassage

ANDERE PROJECTEN