image description

Eigentijdse
signatuur

image description
image description
Previous Next

Monnetlaan / Bernadottelaan | Utrecht

Eigentijdse
signatuur

Via een openbare selectieprocedure van de gemeente Utrecht is Up Mountain bv (een samenwerking tussen FiMek estate en Van Kessel Vastgoed) geselecteerd om haar vernieuwende renovatievoorstel te realiseren voor een bouwblok met elf bestaande woningen.  Het bouwblok is gelegen aan de Monnetlaan – Bernadottelaan, centraal gelegen in de opkomende wijk Kanaleneiland in Utrecht.

In de nieuwe opzet zijn twaalf gezinswoningen gerealiseerd. De indeling van de bestaande woningen met veel ruimte en licht zijn grotendeels gehandhaafd. De gevels hebben een eigentijdse signatuur gekregen met respect voor de helderheid en strakke lijnen van de kenmerkende wederopbouwarchitectuur.

De behoefte aan grondgebonden woningen met een tuin voor gezinnen is groot in Utrecht. Het bouwblok maakt onderdeel uit van een grootschalige vernieuwing van de wijk Kanaleneiland. De renovatie en herontwikkelingen in de omgeving en intrek van energieke starters heeft de wijk een impuls gegeven die het nodig had. De renovatie van dit bouwblok draagt bij aan deze vernieuwing zonder de eigenheid van de wijk te verliezen.

Fotografie: Myrthe Slootjes

 

Status
opgeleverd
Ontwikkeling
FiMek estate en Van Kessel Vastgoed
Architect
Bloot architecture

THE MAKING OF

nieuwe situatie

Oude situatie

Andere projecten