image description

Aandacht voor
stedenbouwkundige
inpassing

image description
image description
image description
image description
image description
image description
Previous Next

Makado | Schagen

Aandacht voor
stedenbouwkundige
inpassing

In het centrum van Schagen ondergaat winkelcentrum Makado een metamorfose. Het bestaande winkelcentrum, dat stamt uit de jaren ’70 van de vorige eeuw, krijgt een compleet nieuwe uitstraling en wordt uitgebreid met circa 2.500 m2. Architect Rijnboutt is gevraagd hiervoor een hedendaags ontwerp te maken dat aansluit op de levendige, authentieke binnenstad van Schagen.

In het nieuwe Makado Centrum wordt de routing aangepast, waardoor de doorloop van het winkelrondje Schagen uitgebreid wordt. De entrees worden gemoderniseerd, het parkeerdek wordt uitgebreid en de passages krijgen een frisse uitstraling door nieuwe materialen toe te passen en plafonds te verhogen. Tevens komt er een markthal waar dagelijkse versproducten verkocht worden.

Op deze manier blijft het Makado Centrum aantrekkelijk voor winkelend publiek en winkeliers. Daarnaast biedt het een positieve impuls aan de binnenstad van Schagen.

In opdracht van eigenaar Makado Schagen bv verzorgt FiMek de ontwikkeling, in nauwe samenwerking met de gemeente Schagen.

Status
in uitvoering
Belegger
Makado Schagen bv
Ontwikkeling
FiMek estate bv
Architect
Rijnboutt

THE MAKING OF

Sloop parkeerdek gestart

Maandag 8 maart is aan de noordoostelijke kant van winkelcentrum Makado gestart met de sloop van het parkeerdek. Op die plek komt straks de nieuwe oprit naar het vernieuwde en vergrote parkeerdek. 

Het winkelcentrum ondergaat een omvangrijke verbouwing en uitbreiding. In de uitbreiding komen nieuwe vestigingen van de supermarkten Lidl en Albert Heijn.

Andere projecten