image description

Transformatie
op een
toplocatie

Previous Next

Leidsestraat 100 | Amsterdam

Transformatie
op een
toplocatie

Aan de Leidsestraat 100 in Amsterdam heeft een ware transformatie plaatsgevonden van het oude woon-/winkelpand uit de jaren ’80.

Tijdens het ontwerpproces werd vastgesteld dat de hoofddraagconstructie en kelder van het bestaande pand nog grotendeels te hergebruiken waren. Het ontwerp is daar op aangepast en het plan werd een transformatie in plaats van nieuwbouw. 

In het pand bevindt zich nu een winkelruimte verdeeld over 3 verdiepingen, inclusief de kelder voor opslag. Op de 2e verdieping bevinden zich twee appartementen en op de 3e en 4e verdieping drie 2-laagse appartementen.

In opdracht van CBRE Global Investors heeft FiMek estate het bouwmanagement en de directievoering van deze herontwikkeling verzorgd.

Status
opgeleverd
Belegger
CBRE Global Investors NL B.V.
Architect
Architecten CIE Amsterdam
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

Op 21 januari 2020 is de bouw van start gegaan van de transformatie van het pand op Leidsestraat 100 in het centrum van Amsterdam. De hoofddraagconstructie en kelder van het bestaande gebouw worden grotendeels hergebruikt. Er worden 2 verdiepingen aan de bouwmassa toegevoegd. De nieuw ontworpen gevel refereert aan de verhoudingen van de typische Amsterdamse architectuur, maar heeft een eigentijdse benadering in de toepassing van geglazuurde baksteen. 

Andere projecten