image description

Historiserende
nieuwbouw

image description
image description
image description
image description
image description
Previous Next

Hoofdstraat | Apeldoorn

Historiserende
nieuwbouw

De panden aan de Hoofdstraat 109-115 vielen uit de toon in de historische A1-winkelstraat van Apeldoorn. De jaren '60 gevel en het concept van de winkel voldeed niet meer. Leegstand en achteruitgang van de 2.200 m² winkelruimte waren het gevolg.

FiMek kreeg de opdracht voor uitontwikkeling van het commercieel concept, inclusief de begeleiding van de realisatie. Het ging hierbij enerzijds om renovatie van het bestaande pand incl. het vervangen van de voorgevel door historiserende nieuwbouw. Daarnaast werd de winkel vergroot door 2.400m² nieuwbouw  op het braakliggend terrein aan de achterzijde. 

De realisatie is gefaseerd uitgevoerd. De bestaande huurder kreeg de mogelijkheid het eerst opgeleverde deel te betrekken, waarna de rest van het project pas kon worden gerealiseerd. De uitdaging zat ‘m daarbij vooral in het halen van de voorgestelde planning en de afgesproken financiële randvoorwaarden. Dit alles is succesvol gelukt!

Status
Opgeleverd
Belegger
Coltavast
Ontwikkeling
Top Vastgoed / FiMek estate
Architect
AGS Architecten, Heerlen
Ontwikkelmanagement
FiMek estate
“In alle projecten hebben wij tot op heden zeer prettig samengewerkt, dit is zeker voor herhaling vatbaar.” Sharim Elzas en Marike Goenee, Coltavast

Andere projecten