image description

Internationale
allure

image description
image description
image description
image description
Previous Next

Damrak | Amsterdam

Internationale
allure

Op een unieke A1-locatie in Amsterdam aan het Damrak is eind 2016 één van de grootste binnenstedelijke retailontwikkelingen van dit decennium opgeleverd. Onder de naam Nowadays revitaliseerde eigenaar Bouwinvest in samenwerking met FiMek estate en Top Vastgoed bijna 27.000 m² nieuwbouw winkelruimte in de stad. FiMek estate verzorgde het totale management en de planeconomie van deze opgave.

Het project Nowadays omvat de locaties Nieuwendijk 196 en Damrak 70 en 80. Deze panden uit de jaren ‘60 en ‘80 beantwoorden niet meer aan de huidige vraag van internationale retailers. Tijd voor vernieuwing.

Reeds in 2014 is er naast de C&A een nieuwe Amsterdamse vestiging geopend van Starbucks, die inmiddels zeer succesvol opereert.

Het C&A-gebouw aan het Damrak werd ontmanteld en voorzien van een volledig nieuwe gevel. Terwijl de bouwwerkzaamheden gefaseerd inpandig in volle gang waren, werd er in de C&A ondertussen ongemerkt doorgewinkeld. De oude passage heeft plaatsgemaakt voor een doorgang met allure, die het Damrak en de Nieuwendijk opnieuw met elkaar verbindt. Inmiddels is het pand opgeleverd en biedt plaats aan twee grote winkelconcerns, C&A en Primark.

Het Damrak 70 en de Nieuwendijk 196 zijn beiden BREEAM–NL Nieuwbouw gecertificeerd. Tijdens het ontwerptraject is de rating ‘Very Good’ voor beide winkelpanden behaald. Dit staat gelijk aan een BREEAM-kwalificatie van drie sterren. De ambitie is om in samenwerking met de toekomstige huurders van beide panden deze rating ook voor het opleveringscertificaat te behalen.

Status
Opgeleverd
Belegger
Bouwinvest
Ontwikkeling
Top Vastgoed
Architect
Robert A.M. Stern
(RAMSA) - New York
Ontwikkelmanagement
FiMek estate

THE MAKING OF

Logistieke opgave

Slopen op grote hoogte, doorwinkelen en nieuw bouwen. En dat alles in hartje Amsterdam. Een logistieke opgave van jewelste. In het voortraject is daaraan veel aandacht besteed.

De enige tijd dat er niet doorgewinkeld kon worden. 26 roltrappen vernieuwen met een ingrijpende wijziging van positie. 24 uur per dag in totaal vijf dagen, van de oude situatie naar nieuwe roltrappen op de nieuwe posities.

Andere projecten