image description

Historische gevel
hightech winkel

image description
image description
image description
image description
image description
image description
Previous Next

Apple Store | Haarlem

Historische gevel
hightech winkel

Het bijzondere gebouw aan de Grote Houtstraat in de historische binnenstad van Haarlem is in opdracht van Coltavast herontwikkeld door FiMek. De herontwikkeling is binnen zes maanden gerealiseerd. Het bestaande gebouw is vrijwel geheel gesloopt en opnieuw opgebouwd, waarbij het historisch waardevolle deel van de gevel is behouden.

Het gebouw bestaat nu uit een winkelruimte van bijna 1.000 vierkante meter met daarboven twee appartementen. De nieuwe situatie overtuigde Apple zich te vestigen in Haarlem. Ondanks de uitdagende binnenstedelijke omstandigheden is het gebouw op tijd voor de drukke kerstperiode opgeleverd. Apple heeft in deze winkel ook een Genius Bar en workshopruimte geopend. 

Status
Opgeleverd
Belegger
Coltavast
Ontwikkeling
FiMek estate
Architect
Dam & Partners, Amsterdam

THE MAKING OF

De achterburen

Alleen de historische voorgevel is blijven staan. De achterburen hebben tijdelijk uitzicht in de bouwput.

Archeologie

Bouwen in historische binnensteden kent zijn eigen dynamiek. Niet zelden worden archeologische vondsten gedaan uit tijden van weleer.

Andere projecten