"CREATIVITY IS INTELLIGENCE HAVING FUN"

FiMek in het nieuws

Wow… wat een blikvanger!

Wow… wat een blikvanger! De bouw van de kap van de versmarkt van winkelcentrum Makado Schagen is in volle gang. 
Meer info over dit project » 

 

Volledige make-over voor winkelcentrum Kastelenplein

Recent heeft Mosaic World het Eindhovense winkelcentrum Kastelenplein en het aangrenzende saunacomplex verworven. Samen met FiMek estate worden toekomstplannen gemaakt die het winkelcentrum en haar omgeving zullen revitaliseren.

Naast het verbeteren en verduurzamen van de bestaande voorzieningen, zullen ook nieuwe faciliteiten om te wonen en ontspannen aan het gebied worden toegevoegd. Omdat de herontwikkeling enige jaren in beslag zal nemen, is het uitgangspunt dat samen met alle betrokken partijen in het gebied gezorgd wordt voor de aantrekkelijkheid en toegankelijkheid van het gebied gedurende het bouwproces.

Na de volledige make-over zal een nieuw bruisend wijkwinkelcentrum ontstaan, waar voor jong en oud ruimte is voor winkelen, ondernemen, wonen, en ontspanning. Een fijne, veilige plek om te verblijven en te ontmoeten. Een dynamische plek in de wijk die past bij de toekomst van de stad.  

Verbouwde AH in Schagen weer open

Onder grote belangstelling is de verbouwde Albert Heijn in het Makado Centrum in Schagen dinsdag 13 december heropend. 

13 weken was de supermarkt dicht. De klanten stonden dinsdag al vroeg in de rij om hun vernieuwde supermarkt te bewonderen. 

De nieuwe winkel heeft bredere paden, meer zelfscankassa’s en een sushibar. In de ontvangsthal is een uitgebreide to go met koffie, broodjes, fruit, snacks en sapjes.

De verbouwing van de AH maakt onderdeel uit van de metamorfose die het winkelcentrum momenteel ondergaat. In het Makado Centrum wordt de routing aangepast, waardoor de doorloop van het winkelrondje Schagen uitgebreid wordt. De entrees worden gemoderniseerd, het parkeerdek wordt uitgebreid en de passages krijgen een frisse uitstraling door nieuwe materialen toe te passen en plafonds te verhogen. Tevens komt er een markthal waar dagelijkse versproducten verkocht worden.

Klik hier voor een filmpje van de opening, gemaakt door NoordkopCentraal.

Klik hier voor meer info over de herontwikkeling van Makado Schagen 

Positieve reacties op verbouwing V&D Maastricht

FiMek estate met stip gestegen in de Top-50 Ontwikkelaars!

Trots op ons team! FiMek estate is met stip gestegen in de Top-50 Ontwikkelaars, de jaarlijkse ranglijst van PropertyNL

Wij blijven timmeren aan de weg met dank aan onze samenwerkingspartners bij de binnenstedelijke herontwikkelingsprojecten.

 

Omgevingsvergunning Trompenburgstraat verleend!

Yes! De omgevingsvergunning is verleend voor het optoppen en uitbreiden van het bestaande woongebouw Trompenburgstraat 4-10 in Amsterdam-Rivierenbuurt, met 21 huur-appartementen. FiMek estate ontwikkelde dit plan in opdracht van eigenaar CBRE, samen met Common Affairs architecten.

Beste herontwikkelde erfgoedproject 2022

Herontwikkeling Koningsplein is genomineerd voor de Geurt Brinkgreve Bokaal. Deze wisselbokaal gaat naar de opdrachtgever van het beste project waarbij een nieuwe en passende functie is gerealiseerd voor een gebouw waarbij rekening is gehouden met de cultuurhistorische waarden. Bovendien moet het project een meerwaarde betekenen voor de ruimtelijke kwaliteit en een impuls geven aan de leefbaarheid van de stad.

Deze binnenstedelijke herontwikkeling aan het Koningsplein 2-14, en Singel 468 is door opdrachtgever a.s.r. real estate in samenwerking met Rappange & Partners architecten, Top Vastgoed en FiMek estate gerealiseerd.

Sloop voormalig UWV-kantoorpand in Hengelo in volle gang

In Hengelo ondergaat het voormalige UWV-kantoorpand een ware metamorfose. Het gebouw wordt op dit moment tot op het betonnen skelet gestript. Dit skelet dient als basis voor de nieuwe ontwikkeling: het pand wordt getransformeerd tot een woongebouw met 93 appartementen en ca. 600m2 commerciële ruimte.
Een prachtige ontwikkeling van vastgoedbelegger Hinke Fongers Beheer BV, in samenwerking met FiMek estate bv 

FiMek estate breidt uit met 3 partners

Met ingang van 1 september zijn Simone Storm, Richard Elscot en Thijs Ruiter toegetreden als partner bij FiMek estate.

De nieuwe partners hebben meer dan 20 jaar ervaring binnen alle disciplines van binnenstedelijke vastgoedontwikkeling van mixed-use projecten en maken als ontwikkelingsmanager al vele jaren deel uit van het vaste team van FiMek estate.


Simone Storm is sinds 2007 verbonden aan FiMek estate en richt zich met name op de aansturing van de projecten tijdens de uitvoeringsfase.

Richard Elscot is sinds eind 2006 verbonden aan FiMek estate en richt zich op de aansturing van de projecten in ontwikkeling.

Thijs Ruiter is sinds 2012 verbonden aan FiMek estate en richt zich met name op de initiatie en ontwikkeling van nieuwe projecten.

Met de toetreding van de drie nieuwe partners worden persoonlijke ambities ingevuld en wordt gezorgd voor continuïteit van FiMek estate. De betrokkenheid en rol van de oprichters en mede-partners Han Fijen en Joost Mekking blijft ongewijzigd.

Een nieuw leven voor het oude V&D-gebouw in Maastricht

In het kwartaalmagazine van Centrummanagement Maastricht een artikel over de herbestemming van het voormalige V&D-pand in Maastricht.
Eigenaar CBRE Investment Management zal het gebouw transformeren naar een plek waar gewinkeld, gewoond en gerecreëerd kan worden in het hart van het historische stadscentrum van Maastricht. In dat kader heeft CBRE een onderzoek laten uitvoeren door 3W real estate en FiMek estate naar de haalbaarheid van een duurzame transformatie van het pand.

Koningsplein 10 | Amsterdam

Het Parool publiceerde op 29 juni het artikel 'Een diamantje tussen al die grote winkels'. Over een schitterend staaltje architectuur dat verrezen is op Koningplein 10: een kopie van de historiche gevel van een chocolaterie die in de jaren '30 in vlammen opging. Architect Rappange & Partners zette zijn zinnen op het terugbrengen van het historiche geveltje, met een prachtig resultaat! 

Het pandje is slechts 3 meter breed en herbergt nu het trappenhuis en de lift voor de bewoners van 22 appartementen boven de naastgelegen winkels. 

De bouw van Koningsplein 10 is een onderdeel van het in ere herstellen van grofweg het hele blok op de hoek Koningsplein, Herengracht en Singel. De panden zijn in eigendom van eigenaar a.s.r. Dutch Prime Retail Fund. De uitvoering van deze binnenstedelijke herontwikkeling is door a.s.r. in samenwerking met Top Vastgoed en FiMek estate opgepakt. 

Onthulling plaquette entree Koningsplein 10

In de nieuwe hoofdentree van de appartementen aan Koningsplein 10 is vandaag een plaquette onthuld door Thijs O. Hollenkamp (achterkleinzoon van Hendricus J. Hollenkamp).

Deze plaquette heeft Hendricus J. Hollenkamp destijds gekregen van zijn personeel voor alle hulp en steun tijdens de 2e Wereldoorlog.

Hendricus J. Hollenkamp was gedurende de 2e Wereldoorlog algemeen directeur en mede-eigenaar van Nieuw Engeland.

Film Post Utrecht - De Neude

Twee jaar geleden is in het voormalige postkantoor op de Neude in Utrecht de nieuwe centrale bibliotheek van de Domstad geopend. De architecten van Post Utrecht, zoals het project dat ook winkels en horeca omvat is genoemd, hebben fotograaf Stijn Poelstra een video laten maken van het vernieuwde gebouw.

FILM POST UTRECHT

Bron: Architectenweb / een film van fotograaf Stijn Spoelstra

Provada 2022

Ook dit jaar was FiMek estate aanwezig op vastgoedbeurs Provada in de RAI te Amsterdam.

109 appartementen Orthenseweg Den Bosch opgeleverd

Op 16 maart is het appartementengebouw 'Orthenpoort' opgeleverd. Het voormalige kantoorgebouw op de hoek van de Orthenseweg en de Vogelstraat in ’s-Hertogenbosch is getransformeerd en herontwikkeld naar 109 appartementen voor één en tweepersoons-huishoudens. 

De huidige constructie en omvang van het pand zijn grotendeels behouden. Wel zijn er bouwlagen toegevoegd op de bestaande lagere delen van het pand. In de nieuwe situatie is het gebouw over zijn gehele oppervlakte vijf bouwlagen hoog.

In opdracht van Built 2 Build heeft FiMek estate het ontwikkelmanagement van deze prachtige herontwikkeling verzorgd.