"CREATIVITY IS INTELLIGENCE HAVING FUN"

FiMek in het nieuws

Aangescherpte Corona maatregelen: FiMek estate werkt door, vanuit huis

Op 29 september heeft de overheid de Corona maatregelen aangescherpt om de verspreiding van het virus terug te dringen. Het advies is:  'Werk thuis, tenzij het echt niet anders kan' 

Vanaf heden werken alle medewerkers van FiMek estate vanuit huis. We blijven aan het werk en bereikbaar, en overleggen onderling digitaal of telefonisch. Ook voor overleg met onze opdrachtgevers en samenwerkingspartners stimuleren we digitaal of telefonisch vergaderen en kunnen dit ook faciliteren.

Indien een fysiek projectbezoek noodzakelijk is, dan zal  per situatie beoordeeld worden of dit mogelijk is, en in welke samenstelling. Uiteraard zal dit in goed onderling overleg afgestemd worden.

 

 

Up Mountain Amstelveen

Juli 2020 zijn alle appartementen van het nieuwbouwproject Up Mountain opgeleverd.

Up Mountain is een appartementengebouw met  bijzonder exclusieve nieuwbouw-appartementen, gerealiseerd bovenop de nieuwe parkeergarage van Hudson’s Bay (de voormalige V&D).

De moderne appartementen hebben een bijzonder fraaie vormgeving, met rondlopende balkons. De gevels zijn voorzien van aluminium kozijnen en triple-beglazing en bekleed met glasvezel-versterkte composietpanelen. 

Meer info

Koningsplein Amsterdam

VIDEO KONINGSPLEIN > KLIK HIER<

Boven de winkels van het monumentale pand aan het Koningsplein/de Singel worden in de 2e bouwfase 18 appartementen gerealiseerd. Het ontsluiten van woningen boven winkels is altijd een uitdagende opgave. Voor deze nieuwe appartementen wordt de entree gerealiseerd in het ‘pandje Koningsplein 10’. Daarvoor moest eerst het huidige, onaantrekkelijke niet-historische pand gesloopt worden. Het nieuwe pand krijgt de prachtige historische gevel terug aan de hand van de originele bouwtekeningen. Een juweeltje in het gevelaanzicht als entree voor de appartementen!
Voor deze ontwikkeling verzorgt FiMek estate het ontwikkelmanagement in opdracht van ASR Dutch Prime Retail Projects BV.  Meer info

Nieuw aanzicht Nieuwendijk 188

De verbouwing van de voormalige CoolCat-locatie is in volle gang. De bijzondere glazen pui wordt langzamerhand zichtbaar. 

Heropening winkelcentrum De Gaard

Vrijdag 4 september is winkelcentrum De Gaard officieel heropend door Wethouder Verschuure. De verbouwing zit erop en De Gaard is weer helemaal klaar voor de toekomst. Een prachtig resultaat dankzij alle betrokkenen! 

Nieuwe Bristol in Muntpassage Weert geopend

De vestiging van Bristol in Weert is verhuisd van de Beekstraat naar de Nieuwe Markt. De kleding- en schoenenwinkel heeft intrek genomen in het pand van de Muntpassage waar een aantal jaren geleden een deel van de V&D en La Place gehuisvest.

De nieuwe winkel van Bristol is 1.000 m2 groot en verdeeld over twee verdiepingen. De tweede verdieping is zowel per trap als per roltrap te bereiken. Voor mensen die minder valide zijn is er een lift aanwezig.

Winkelcentrum De Gaard in Utrecht

De uitbreiding van winkelcentrum De Gaard is bijna gereed.  Wat is er hard gewerkt met een prachtig resultaat! Voor meer info: klik hier.

Ruimte voor mogelijkheden

CBRE Global Investors is eigenaar van het woongebouw aan de Trompenburgstraat 4-10 in Amsterdam. Het totale pand bestaat uit 6 bouwlagen en heeft een oppervlakte van ca. 6.350m2. Op de begane grond zijn de woningentrees, bergingen en parkeerplaatsen gesitueerd alsmede mul­tifunctionele bedrijfsruimten. De bovengelegen verdiepingen omvatten 45 appartementen, variërend in grootte van 80m2 – 120m2, die worden verhuurd.

CBRE heeft de wens het gebouw toekomstbestendig te maken. Het gaat hierbij om de volgende aspecten:

  • Het verhogen van de esthetische en technische staat
  • Verduurzaming in brede zin
  • Optimalisering van het ruimtegebruik.

Tevens wordt onderzocht of het toevoegen van extra woningen mogelijk is.

Wonen in een historisch schoolgebouw


In het hart van de Rotterdamse wijk Crooswijk staat de voormalige Koningin Wilhelminaschool. Een gemeentelijk monument, opgeleverd in 1899 en wegens groeiende belangstelling diverse malen uitgebreid. In 2018 is de school verhuisd naar een nieuw onderwijsgebouw. Het oude schoolgebouw wordt momenteel onder architectuur getransformeerd tot een wooncomplex met 27 moderne appartementen. Uiteraard met behoud van de karakteristieke elementen zoals o.a. glas-in-lood ramen, granieten vloeren en een spitsboogconstructie. Het ontwikkelmanagement van dit beschermde stadsgezicht wordt uitgevoerd door FiMek estate. Meer info >>

Werk in uitvoering: Nieuwendijk 188

Deze voormalige CoolCat-locatie wordt momenteel herontwikkeld tot ruim 1.400 m2 winkelruimte. De sloop is inmiddels voltooid, waarna nu de opbouw in volle gang is. Deze week is de begane grondvloer gestort en volgende week starten de voorbereidingen voor het plaatsen van de staalconstructie. Wat gaat het hard!
FiMek estate verzorgt het ontwikkelmanagement van dit project, in opdracht van ASR Dutch Prime Retail Projects BV.

Meer info klik hier! 

Opening boekwinkel Broese in Post Utrecht

Boekwinkel Broese opende donderdag 23 april 2020 de deuren van hun nieuwe vestiging in Post Utrecht. In eerste instantie waren er allerlei feestelijkheden georganiseerd, maar die konden vanwege de coronacrisis niet doorgaan. 

De ingang van Broese is te vinden aan de Oudegracht. De winkel zit deels in het oude gedeelte van het voormalige postkantoor en deels in de nieuwe aanbouw. 

....lees de rest van het artikel op de website van DUIC, klik hier.

Bron:    DUIC 

 

Up Mountain

De bouw van de appartementen gaat hard! Een enthousiaste toekomstige bewoner heeft een vogelvlucht film gemaakt van de bouw van Up Mountain in Amstelveen! Klik hier om de film te bekijken!

Gulden snede centraal in nieuwe kantoorvilla FiMek

Op 27 maart is FiMek estate verhuisd naar een nieuw kantoor aan de Wichard van Pontlaan 88 in Zaltbommel. De nieuwe locatie ligt op steenworp afstand van de vorige, maar de door architect DeDrie ontworpen kantoorvilla onderscheidt zich op vele gebieden. De Architect liet zich bij het ontwerp inspireren door de gulden snede.

Divina proportia, sectio aurea of in gewoon Nederlands de gulden snede, is de verdeling van een lijnstuk in twee delen in een speciale verhouding. Wie erop gaat letten, komt de gulden snede op allerlei plaatsen tegen. In de architectuur, natuur, kunst en zelfs in het menselijk lichaam. En dus ook in ons nieuwe kantoor.

 

Bekijk hier de making of »

Albert Heijn opent als eerste haar deuren in Post Utrecht

In Post Utrecht – het verzamelgebouw in het oude postkantoor aan de Neude – komen diverse winkels en horecazaken. Op 12 februari vond als eerste de feestelijke opening van Albert Heijn plaats.

De gloednieuwe supermarkt is ingericht volgens het nieuwste concept van Albert Heijn, waarbij naar eigen zeggen ‘veel aandacht is voor vers, lekker en gezond eten’. De winkel is gevestigd in het souterrain van Post Utrecht. Voor je de supermarkt binnenkomt, vind je een cafégedeelte waar je onder andere verse maaltijden, broodjes en dranken kunt kopen. Handig als je een snelle lunch wilt halen, maar geen tijd hebt om de hele super door te wandelen!

Je kunt bij het Albert Heijn-filiaal in Post Neude dus terecht voor een lekkere lunch of snack tussendoor, maar je kunt er ook je weekboodschappen doen. Ook lekker: bij deze winkel is een speciaal gedeelte waar je dagverse sushi vindt!

De komende maanden openen ook de andere retailers en de bibliotheek hun deuren. 

 

Compilatie herontwikkeling Muntpassage Weert

De herontwikkeling van winkelcentrum de Muntpassage in Weert is inmiddels voltooid. Nieuwssite 'WeertDeGekste'* heeft een compilatie gemaakt van de verbouwing. Bekijk het filmpje hier »

* Mede mogelijk gemaakt door: Bouwinvest, FiMek estate, MVGM, Winkelcentrum Muntpassage

Start bouw Leidsestraat 100 Amsterdam

Op 21 januari 2020 is de bouw van start gegaan van de transformatie van het pand op Leidsestraat 100 in het centrum van Amsterdam. De hoofddraagconstructie en kelder van het bestaande gebouw worden grotendeels hergebruikt. Er worden 2 verdiepingen aan de bouwmassa toegevoegd. De nieuw ontworpen gevel refereert aan de verhoudingen van de typische Amsterdamse architectuur, maar heeft een eigentijdse benadering in de toepassing van geglazuurde baksteen. 

Voor meer info over dit project klik hier »

Feestelijke opening vernieuwd winkelcentrum De Muntpassage Weert

Vrijdag 11 oktober is het vernieuwde winkelcentrum De Muntpassage in Weert feestelijk heropend door burgemeester Jos Heijmans.

Nieuwe parkeerplaatsen winkelcentrum De Gaard in gebruik genomen

Winkelcentrum De Gaard in Utrecht ondergaat een omvangrijke herontwikkeling. Naast de modernisering van  het winkelcentrum, zijn recent 140 nieuwe parkeerplaatsen in gebruik genomen.

Vlieg mee in vogelvlucht en bekijk de dronebeelden »

DELA Vastgoed en FiMek estate starten herontwikkeling Rokin 88

DELA Vastgoed heeft FiMek estate opdracht gegeven voor de herontwikkeling van het Rokin 88 in Amsterdam. De begane grond is verhuurd aan ING Bank. De bovengelegen vier bouwlagen met voormalige kantoorruimten worden herontwikkeld tot 13 huurwoningen.

Het bestaande winkel- en kantoorgebouw met een oppervlakte van 1.350m² stamt uit 1914 en is ontstaan door de samenvoeging van twee panden aan het Rokin. Voor de herontwikkeling worden de verdiepingen van het gebouw volledig gestript en opnieuw ingedeeld. De gevel betreft een beschermd stadsgezicht van architect Jan Kuyt en wordt gerenoveerd. Het ontwerp voor de herontwikkeling is uitgewerkt door Common Affairs architecten. ING Bank zal gedurende de herontwikkeling in het pand gehuisvest blijven.

Het pand maakt al sinds eind jaren negentig onderdeel uit van de portefeuille van DELA Vastgoed. Vanuit de specialisatie op gebied van herontwikkelingsopgaven in binnensteden heeft DELA Vastgoed gekozen voor FiMek estate. Door de vernieuwing van het pand wordt invulling gegeven aan de strategie van DELA Vastgoed, namelijk het zorgen voor een levendige binnenstad door onder meer de realisatie van woningen boven winkels.

Werk in uitvoering: DE GAARD

Meer info over project De Gaard in Utrecht vind je hier

Verbouwing Post Neude halverwege

De verbouwing van het voormalig postkantoor aan de Neude is halverwege. RTV Utrecht bezocht donderdag 31 januari de bouwplaats. Bekijk hier de rapportage die RTV Utrecht toen maakte »

Met meer dan tweehonderd man wordt er hard gewerkt om de verbouwing op tijd af te krijgen. Ze zijn nu halverwege. Frits Tonnaer van eigenaar a.s.r. spreekt van 'een ingewikkelde, maar ontzettend leuke klus'. "Want je bouwt in de binnenstad, een multifunctioneel gebouw, in een rijksmonument waar je van alles moet doen. Voor elk kleurtje verf mag en moet je een kleurenonderzoek van 150 euro doen."

Ton van Vlimmeren kijkt als directeur van bibliotheek Utrecht uit naar de locatie in het gerenoveerde pand. "Ik denk dat met deze bibliotheek de Utrechters echt een plek krijgen waar ze graag naar toe gaan, waar ze goed kunnen verblijven. Het is een beetje een versleten term, maar het gaat als een huiskamer in de stad werken.
De verwachting is dat de winkels in het oude postkantoor voor de zomer open gaan. De opening van de bibliotheek staat gepland voor het voorjaar van volgend jaar.

Bron: RTV Utrecht

Hoogvliet Supermarkt te Veenendaal geopend

Donderdagochtend 23 augustus om 8.00 uur werd de nieuwe Hoogvliet supermarkt te Veenendaal geopend en in gebruik genomen. De supermarkt en het parkeerdek zijn een onderdeel van de ontwikkeling Brouwerspoort Blok 12 + 13, waarvan later ook nog 18 appartementen en de overige winkels worden opgeleverd. De opening werd verricht door wethouder Engbert Stroobosscher van de Gemeente Veenendaal, samen met Sander Hof, de filiaalmanager van deze Hoogvliet supermarkt.

Ingrijpende verbouwing Muntpassage Weert

Winkelcentrum de Muntpassage in Weert wordt ingrijpend verbouwd. Bouwinvest heeft Top Vastgoed en FiMek Estate geselecteerd voor de vernieuwingsoperatie.

De sluiting van V&D vormde voor het Bouwinvest Dutch RetailFund de aanleiding voor de herontwikkelingsplannen. Top Vastgoed en FiMek hebben met De Drie Architecten een nieuw concept voor het winkelcentrum ontwikkeld. De grootste ingreep vindt plaats aan de Nieuwe Markt,waar het pui- en gevelbeeld wordt vernieuwd en er een transparante,dubbelhoge entree voor het winkelcentrum komt. Aan het plein komen nieuwe winkels. In het winkelcentrum worden de passages, entrees en puien vernieuwd.Medio 2019 wordt de Muntpassage opgeleverd. 

De huidige Muntpassage omvat zo'n 15.800 m2 winkelruimte, verdeeld over 50 winkelunits. Een fors deelvan de winkels is gevuld met modeformules. Daarnaast is er een supermarkt en een compleet versaanbod. 

Bron: PropertyNL

Vorderingen project de Gaard

Er is steeds meer zichtbaar op de bouwplaats; komende week worden de staalconstructie, betonwanden en kolommen verder aangebracht. Het laatste nieuws m.b.t. de voortgang vind je op de website www.winkelcentrumdegaard.nl/verbouwing. Verdere informatie over het project vind je hier op onze site »

FiMek aanwezig op PROVADA!

Bezoek ons van woensdag 5 juni tot en met donderdag 7 juni op de PROVADA in de RAI Amsterdam! HAL 11 STAND 26

Startsein bouw Post Utrecht gegeven

Door met een kraantje een luifel neer te halen en de onthulling van een grote impressie heeft de Utrechtse wethouder Jeroen Kreijkamp samen met de directeuren Dick Gort van a.s.r. Vastgoed, Bart Meijer van MRP Development en Ton van Vlimmeren van de Bibliotheek Utrecht het officiële startsein gegeven van de bouw van Post Utrecht. 

Het voormalige postkantoor aan de Neude in het hart van Utrecht wordt omgebouwd tot een multifunctioneel complex waarin de nieuwe Centrale Bibliotheek, winkels, een foodmarkt, horeca en een fietsenstalling worden gevestigd. 

In de zomer van 2017 is begonnen met de voorbereidende bouwwerkzaamheden in het monumentale pand. Sinds januari 2018 zijn de werkzaamheden ook aan de buitenzijde zichtbaar.  De oude garage annex traforuimte is gesloopt, zodat er ruimte ontstaat voor nieuwbouw op het binnenterrein gelegen aan de Oudegracht en een nieuwe gevel opgetrokken kan worden. 

Voordat er op het binnenterrein wordt gebouwd zal er eerst archeologisch onderzoek plaatsvinden.

Post Utrecht zal uiteindelijk ruimte bieden aan 5.500 m2 winkels, 9.000 m2 Bibliotheek, waaronder horeca en een auditorium, en 1.000 m2 fietsenstalling.

 

Meer weten over dit project? Klik hier.

 

 

 

Feestelijke handeling winkelcentrum de gaard

Na een lange periode van voorbereidingen is op 19 april 2018 het startsein gegeven voor de verbouwing van winkelcentrum De Gaard in Utrecht. Wethouder Paulus Jansen verrichtte de openingshandeling.  

Het drukbezochte winkelcentrum in Tuindorp-Oost dateert uit 1965. In de jaren negentig was er nog een restyling, maar sindsdien is er weinig veranderd in De Gaard. Het gebied krijgt daarom een facelift.  

Het winkelcentrum wordt in oppervlakte vergroot van 4.000 naar 8.300 m2. De Albert Heijn gaat van maatje M naar L. In het winkelcentrum zitten al 18 ondernemers, zij blijven en sommigen krijgen een grotere zaak.

Het grote plein bij De Gaard moet een aantrekkelijke ontmoetingsplek worden voor ouderen en kinderen. Het is de bedoeling om van het winkelcentrumgebied het 'hart van de wijk' te maken.

 

Meer weten over dit project? Klik hier.

 

De Gaard gaat de diepte in

Op 22 maart jl. zijn de eerste boorpalen voor de uitbreiding van 'De Nieuwe Gaard' in de grond gegaan. Meer weten over dit project? Klik hier.

 

 

KONINGSPLEIN - ARKET OPENT EERSTE FILIAAL IN NEDERLAND

Na Londen, Kopenhagen, München en Berlijn, is nu het eerste filiaal van Arket (het kleine zusje van H&M) geopend aan het Koningsplein. Het ontwerp draait om de details, de producten krijgen alle aandacht.

 

Voorin de winkel vind je een kleine food counter, er is een home-, kinder-, dames-, en herenafdeling.

MONUMENTAAL COMPLEX

Het monumentale complex aan het Koningsplein 20, tussen Singel en Herengracht, is al eeuwen beeldbepalend in de Amsterdamse binnenstad en is gevestigd naast de bekende Bloemenmarkt. Als winkellocatie is het met name bekend als de oude locatie van Scheltema. Boven Scheltema waren voorheen kantoren gevestigd. 

De ontwikkelde plannen waarbij de monumentale status is behouden, laten een duidelijkere winkeluitstraling zien. Het 6 verdiepingen tellende pand bevat 6.400 m2 winkelruimte.

 

Meer weten over dit project? klik hier.

 

Hoogste punt bouw Brouwerspoort te Veenendaal is bereikt!

Maandag 12 maart werd het bereiken van het hoogste punt van de bouw van Centrumontwikkeling Brouwerspoort blok 12 & 13 te Veenendaal gevierd!

 

meer weten over dit project? klik hier

 

 

 

Geselecteerd voor herontwikkeling Muntpassage Weert!

Het Bouwinvest Retail Fund heeft Top Vastgoed en FiMek estate geselecteerd voor de herontwikkeling van winkelcentrum De Muntpassage in het centrum van Weert. 

De Muntpassage omvat zo’n 15.800 m2 winkelruimte plus een parkeerdek. Het complex dateert uit de jaren ’70 en is medio jaren ’90 door William Properties herontwikkeld. De Muntpassage heeft sindsdien een prominente positie ingenomen binnen het kernwinkelgebied van Weert. Met het vertrek van V&D is het moment gekomen om het centrum aan te passen aan de eisen van hedendaagse retailformats.

 

Top Vastgoed en FiMek estate ontwikkelen en realiseren de plannen voor eigen rekening en risico. Top en FiMek hebben met De Drie Architecten een nieuw concept voor het winkelcentrum ontwikkeld waarin een aangepaste verkaveling, een nieuwe branchering en een eigentijdse uitstraling voor internationale retailers de kernpunten zijn. Doel van de ontwikkeling is om in nauwe samenwerking met de gemeente Weert op korte termijn tot realisatie te komen. 

Start bouw winkelcentrum 'De Gaard'

Vrijdag 27 oktober plaatste wethouder Paulus Jansen het eerste element van de duiker en gaf daarmee het startsein voor de uitbreiding van winkelcentrum De Gaard in de Utrechtse wijk Tuindorp. 

Winkelcentrum De Gaard wordt uitgebreid tot circa 8.300 m2 winkelruimte. Boven de winkels worden er 15 nieuwe appartementen gerealiseerd plus een parkeerdek met 81 plaatsen.

De Gaard was dringend aan uitbreiding en modernisering toe. Het oude winkelcentrum was gedateerd en verschillende ondernemers wilden een ruimere winkelunit. Bovendien heeft de realisatie van woningbouw op het Veemarkt-terrein gezorgd voor een grotere groep consumenten waarvoor De Gaard het dichtstbijzijnde winkelcentrum is. De basis van het plan is de vergroting van de Albert Heijn supermarkt van 1.700 m2 naar 3.200 m2, aangevuld met landelijke retailers als Etos, Kruidvat en een compleet aanbod in vers-speciaalzaken en daghoreca. 

Het projectmanagement wordt gedurende het gehele traject verzorgt door FiMek estate. 

 

meer weten over dit project? Klik hier.

 

 

Veenendaal - Er wordt steeds meer zichtbaar, we gaan de hoogte in!

meer weten over project Brouwerspoort - Veenendaal? klik hier!

De torenkraan staat!

De werkzaamheden in Capelle zijn in volle gang!

meer weten? klik hier!

 

 

Nowadays genomineerd voor NRW jaarprijs 2017!

Ingrijpende renovatie in drukste winkelgebied van Nederland
In opdracht van Bouwinvest transformeerde FiMek estate in samenwerking met Top Vastgoed de verouderde panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 naar moderne vestigingen van internationale retailers. Zara, JD Sports, C&A en Primark vestigden hier hun flagship stores.

Onlangs is het in 2016 opgeleverde project Nowadays genomineerd voor de NRW-jaarprijs, een prestigieuze prijs die al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste retailontwikkeling van Nederland. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

Nowadays is gestart met de ambitie om door middel van een ingrijpende herontwikkeling twee dominante - maar kwalitatief laagwaardige c.q. verouderde gebouwen - ‘terug te geven aan de stad’. Tezamen met de inspanningen van de gemeente Amsterdam heeft de realisatie van Nowadays_ een sterke bijdrage geleverd aan de transformatie van het Damrak naar een kwalitatief aantrekkelijk entreegebied van de stad. De architectonische opwaardering en de toevoeging van flagship stores heeft de lage kwaliteit en eenzijdige programmering van het Damrak doorbroken en verrijkt. Blikvanger van het project vormt het kunstwerk in de Beurspassage, ‘Amsterdam Oersoep’, dat de belevingswaarde van het gebied een sterke impuls heeft gegeven. Nowadays_ bewijst dat met een integrale aanpak van gebouw en omgeving, samenwerking met de gemeente en het betrekken van creatieven kwaliteit maakbaar is. De Beurspassage heeft veelvuldig de nationale en internationale pers gehaald en krijgt overwegend lovende kritieken.
Tot slot, met Nowadays is 13.000 m2 verouderd kantooroppervlak aan de binnenstad onttrokken. Met een totaalmetrage van 27.500 m2 hoogwaardige, internationale retail- en horecafuncties is een nieuw zwaartepunt gerealiseerd in het kernwinkelapparaat van Amsterdam.”

START BOUW BROUWERSPOORT BLOK 12 + 13

Op donderdag 29 juni 2017 is op feestelijke wijze de eerste paal geslagen middels een oudhollandse heistelling.

meer weten over project Brouwerspoort? Klik hier!  

 

Blik op de toekomst...

Het steigerdoek aan de gevel van het pand aan het Koningsplein hangt! Een mooie sfeerimpressie van het toekomstige pand.

Werk in uitvoering Koningsplein!

Na het slopen en strippen zijn de constructiewerkzaamheden in volle gang voor Koningsplein fase I Amsterdam

start uitbreiding winkelcentrum de Koperwiek

Op woensdag 17 mei gaven Pieter Polman (directeur Wereldhave Nederland) en wethouder Dick van Sluis het officiële startsein van de uitbreiding van winkelcentrum de Koperwiek in Capelle aan den IJssel. De uitbreiding van de Koperwiek maakt onderdeel uit van de vernieuwing van het Capelse centrum. Naast het winkelcentrum worden onder meer ook het metrostation en het Stadsplein vernieuwd en wordt de centrumring inclusief parkeervoorzieningen volledig opnieuw ingericht. De verwachting is dat de totale herontwikkeling van het winkelcentrum in 2019 wordt afgerond.

Over de herontwikkeling

De herontwikkeling van de Koperwiek gebeurt in fasen. De huidige fase bestaat uit de nieuwbouw van circa 3.500 m2 en herontwikkeling van circa 6.500 m2. Daarnaast wordt een centraal overdekt verblijfsplein met horeca en speelvoorzieningen ontwikkeld, gratis openbare toiletten en een 2-laagse parkeergarage met 280 gratis parkeerplaatsen.

 

Over winkelcentrum de Koperwiek

Winkelcentrum de Koperwiek is ruim en licht opgezet, grotendeels overdekt en heeft vele voorzieningen. De mix van ruim 80 winkels, horeca, dienstverlening en cultuur is verrassend en biedt voor elk wat wils. Het Isala Theater en het stadhuis zijn tevens naast het winkelcentrum gelegen. Daarnaast onderscheiden de evenementen die er regelmatig worden georganiseerd en de wekelijkse markt het winkelcentrum van vele andere centra. Het winkelcentrum is zeer goed bereikbaar met de auto, fiets en het openbaar vervoer. 

bron: Wereldhave

 

Meer weten over dit project? klik hier

 

 

 

 

Nowadays genomineerd voor internationale prijs!

Goed nieuws! Het project Nowadays & het project Beurspassage/ Amsterdam Oersoep zijn genomineerd voor 2 prestigieuze prijzen: 

1. MIPIM Award – categorie Best Urban Regeneration Project
Met deze nominatie is Nowaydays de enige Nederlandse inzending die kans maakt om deze prijs in de wacht te slepen.
De prijs wordt donderdag 16 maart om half 8 ’s avonds uitgereikt tijdens MIPIM – de wereld vastgoedbeurs 14 tot 17 maart 2017 in Cannes.

Naast deze award is er ook een publieksprijs. Op de MIPIM zelf kan het publiek op hun favoriet stemmen.
Kijk hier voor meer informatie.

 

2. NRW Marketing Award – categorie Campagnes Gericht op Brand Awareness & Repositioning

Alle nominaties worden gezien als een kwaliteitsbenchmark en hebben een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de winkelsector.

De prijs wordt donderdag 13 april uitgereikt tijdens het NRW Marketingcongres in Klokgebouw Strijp S in Eindhoven.

Tijdens het NRW Marketingcongres kunnen deelnemers hun stem uitbrengen voor de NRW Publieksprijs.

Kijk hier voor meer informatie. 

Opening imposante Beurspassage Amsterdam

De Beurspassage aan het Damrak in Amsterdam is vrijdag 2 december officieel geopend. Burgemeester Van der Laan voltrok de openingshandeling door het eerste flesje Amsterdam Oersoep in ontvangst te nemen, afkomstig uit de bron van het gelijknamige kunstwerk dat is gemaakt door kunstenaars Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem. Met het imponerende plafond van 450 m2 glasmozaïek, de ambachtelijk vervaardigde terrazzo vloer, reusachtige art deco spiegels en vergulde kroonluchters is de Beurspassage een schitterend nieuw icoon voor de hoofdstad. 

Met het imponerende plafond van 450 m2 glasmozaïek, de ambachtelijk vervaardigde terrazzo vloer, reusachtige art deco spiegels en vergulde kroonluchters is de Beurspassage een nieuw icoon voor de hoofdstad.

Een dag eerder opende de langste koffiebar ter wereld, Liquid Mokum, haar deuren in de Beurspassage. Liquid Mokum is een nieuw concept van ondernemer Diederik Habbema, die onder meer eigenaar is van de vestigingen van De Koffiesalon in Amsterdam. Tevens opende op 1 december de nieuwe vestiging van Primark, de flagshipstore voor Nederland, met onder andere een ingang in de Beurspassage.

Tijdens de feestelijke opening treden artiesten op die mee hebben gedaan aan de coverwedstrijd Aan de Amsterdamse grachten. Zij worden begeleid door het Red Limo String Quartet. 

De nieuwe Beurspassage vormt de kroon op het werk van de herontwikkeling van de panden Damrak 70, 80 en Nieuwendijk 196 van de in 2013 gestartte herontwikkeling. De opening van de Beurspassage vormt het sluitstuk van de oplevering van Nowadays, de laatste stap in een van de grootste Nederlandse binnenstedelijke retailherontwikkelingen van de afgelopen jaren.

Primark opent flagshipstore in Amsterdam

Met een winkeloppervlakte van ruim 8000 vierkante meter, zeven verdiepingen, 124 kleedkamers en 710 medewerkers opende donderdag 1 december 2016 de allereerste flagshipstore van Primark in Amsterdam, wat tevens het grootste filiaal van het land is. Dagelijks worden er rond de 10.000 mensen verwacht.

 

Onder de naam Nowadays heeft eigenaar Bouwinvest in samenwerking met FiMek estate en Top Vastgoed het pand Damrak 70 gerevitaliseerd. Hierdoor is ruim 21.000m2  winkelruimte ontstaan, verdeeld over 9 beschikbare etages. FiMek estate verzorgde het totale management en de planeconomie van deze opgave.

Het pand Damrak 70 is tijdens de herontwikkeling volledig gestript, en voorzien van nieuwe baksteen gevels. De nieuwe zestig meter brede gevel heeft meer raakvlak met het originele werk van H.P. Berlage. De Amerikaanse architect Robert A.M. Stern is verantwoordelijk voor het ontwerp, waarna het pand in samenwerking met architect Rijnboutt is gerealiseerd. 

Het pand Damrak 70, onderdeel van het project Nowadays, heeft het Breeam-NL certificaat Very Good behaald. Tal van duurzaamheidsmaatregelen zijn in het ontwerp geïntegreerd. Zo zijn op het dak zonnepanelen geplaatst en wordt primair gebruik gemaakt van LED-verlichting. Ook bij de inrichting en exploitatie van de winkels ligt de lat hoog.

Primark opent in winkelcentrum Groningen

Primark heeft op 17 mei jl. een winkel in winkelcentrum Westerhaven in Groningen geopend. Westerhaven is het afgelopen jaar ingrijpend herontwikkeld. De opening van Primark is het sluitstuk van de herontwikkeling. Alle winkelunits zijn verhuurd.

 

Bouwinvest, belegger in vastgoed voor pensioenfondsen, is eigenaar van de bestaande winkels en opdrachtgever van de herontwikkeling. Het centrum omvat ruim 14.000 m2 winkelruimte en een parkeergarage met bijna 800 plaatsen. Bouwinvest besloot twee jaar geleden winkelcentrum Westerhaven een nieuwe impuls te geven door te investeren in herontwikkeling.

Na een selectie tussen ontwikkelaars werd het plan van de combinatie Top Vastgoed en FiMek estate gekozen. Top en FiMek ontwikkelden een nieuw planconcept waarin de structuur en de indeling van het winkelcentrum werden aangepast, de winkelpuien vernieuwd en de herkenbaarheid vergroot. Ze ontwikkelden voor Bouwinvest ook de nieuwe Primark aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam. Architectenbureau De Zwarte Hond uit Groningen tekende voor het ontwerp en Jorritsma Bouw was de aannemer.

De komst van Primark maakt winkelcentrum Westerhaven nadrukkelijker onderdeel van de binnenstad van Groningen. Bouwinvest verwacht dat dit de loopstromen in de binnenstad van en naar de Westerhaven blijvend zal veranderen. In en nabij de Westerhaven is al een sterk toegenomen interesse zichtbaar van winkelformules om zich hier te vestigen. Winkelcentrum Westerhaven werd in 2001 opgeleverd. Westerhaven bestaat uit twee binnenstedelijke winkelgebouwen met overwegend grote winkelformules zoals Media Markt.

 

Bron: Vastgoedmarkt

Damrak 70: Breeam ontwerpcertificaat Very Good behaald

Het ontwerp voor Damrak 70, onderdeel van het grootschalige herontwikkelingsproject Nowadays aan het Damrak en de Nieuwendijk in Amsterdam, heeft het Breeam NL- Nieuwbouw Ontwerpcertificaat Very Good behaald.

Eigenaar Bouwinvest had voorafgaand aan de start van het project een hoog ambitieniveau op het gebied van duurzaamheid neergelegd bij de ontwikkelaars Top Vastgoed en FiMek. Eerder ontving Nieuwendijk 196 het Breeam-NL Very Good Ontwerpcertificaat.

Onder begeleiding van Breeam-NL- Nieuwbouw Experts Peutz en FiMek heeft het ontwerpteam tal van duurzaamheidsmaatregelen in het ontwerp geïntegreerd. Zo worden op het dak zonnepanelen geplaatst en wordt primair gebruik gemaakt van LED-verlichting. Ook aanneemcombinatie Dura Vermeer–De Nijs heeft haar kennis en kunde op het gebied van duurzaam bouwen ingebracht. De bouwplaats voldoet daarbij aan de gedragscode Bewuste Bouwers.

In overleg met de huurders wordt ernaar gestreefd een breed pakket aan duurzaamheidsmaatregelen te treffen in de inrichting en exploitatie van de winkels. Het oplevercertificaat voor Damrak 70 wordt afgegeven nadat ook Primark haar winkelruimte enige tijd in exploitatie heeft genomen. Naar verwachting is dit het eerste kwartaal van 2017.

The making of "Beurspassage Damrak"

- Mockup Beurspassage Amsterdam - 

Het Damrak moet worden verfraaid. Dat is de reden waarom het gehele pand nabij de voormalige C&A passage wordt geherstructureerd. En omdat Amsterdam wil dat dit een grote toeristische attractie wordt, werd Mothership  door Bouwinvest gevraagd om een ​​pitch te schrijven.....

Het succesverhaal van de Markthal heeft bewezen dat kunst een belangrijke toevoeging kan zijn voor de PR van een gebouw. Dit is precies wat ook gewenst is voor de Damrak passage. Vandaar dat het de bedoeling is dat de gehele passage voorzien wordt vant kunst. De kunstenaars die de pitch wonnen en wie deze passage zullen verfraaien, zijn Arno Coenen, Iris Roskam en Hans van Bentem met het kunstwerk genaamd 'Amsterdam Oersoep'.

Op het eerste gezicht, verwijst 'Amsterdam Oersoep' naar de Amsterdamse grachten. Maar het heeft een diepere betekenis die verwijst naar de magische krachten van het water en het ontstaan ​​van het universum.
Hoogwaardige materialen in combinatie met oud vakmanschap worden gebruikt voor de realisatie van 'Amsterdam Oersoep'. Het plafond wordt gemaakt met meer dan 450 m2 glasmozaïek. De vloer wordt bedekt met terrazzo door een oud Italiaanse familiebedrijf en de muren zullen worden bedekt met hand gemaakte tegels en glas in lood objecten.
Daarnaast zal de passage worden verfraaid met fantastische kroonluchters van fietsonderdelen en enorme spiegels versierd met bladgoud.

De video werd opgenomen tijdens de mock up. Alle projectmanagers waren aanwezig om te bepalen of alles wordt uitgevoerd zoals gepland en berekend. De verwachte oplevering van 'Amsterdam Oersoep' is medio 2016. https://vimeo.com/140777884 

Bron: The Mothership

Flagship store C&A Damrak geopend!

Donderdag 29 oktober is in hartje Amsterdam een nieuwe grote C&A winkel geopend. Tijdens de speciaal georganiseerde première party lopen de mode-minnende BN’ers rond als kinderen in een snoepwinkel. http://www.show.nl/showflits/2015/win-kledingcheque-voor-ca-ter-waarde-van-e-100/

Bijna anderhalf jaar is er gewerkt aan het klassieke pand aan het Damrak in Amsterdam. Het gebouw, waarin modeketen C&A al sinds begin vorige eeuw gevestigd is, is van binnen en van buiten eens goed opgefrist door eigenaar Bouwinvest in samenwerking met Top Vastgoed en FiMek estate. Naast een geheel ander interieur, is ook een nieuwe bakstenen gevel geplaatst. De 4.700 vierkante meter grote flagshipstore is flink getransformeerd en dat wordt groots gevierd. C&A heeft tijdens de officiële opening gezorgd voor muziek, hapjes, drankjes en zelfs levende paspoppen, allemaal om bezoekers een optimale C&A beleving te bieden. Lees verder: https://fashionunited.nl/nieuws/retail/c-a-flagshipstore-amsterdam-biedt-inspiratie-en-beleving/2015102924720  Bron: Fashion United

Opening appartementen en winkelcentrum De Leim Maastricht

Woensdag 23 september jl. hebben wethouder Gerdo van Grootheest, Peter Kersloot, directeur Noord-West Nederland B.V. en Frans Crijns, directeur van Maasvallei, winkelcentrum De Leim en appartementen officieel geopend.

Onder grote belangstelling van bewoners, winkeliers, winkelend publiek werd afgelopen woensdag door diverse partijen met gepaste trots teruggekeken op een bouwperiode van ruim een jaar en op een planfase die meer dan 10 jaar heeft geduurd. “Het was een behoorlijke uitdaging om op deze plek zowel nieuwbouw van appartementen, een ondergrondse parkeergarage en een uitbreiding van het winkelcentrum te realiseren” aldus Frans Crijns. Wethouder Grootheest spreekt van een unieke samenwerking tussen vele partijen, die niet alleen heeft geresulteerd in een winkelcentrum met appartementen, maar een echte levendige ontmoetingsplek in de wijk is geworden. Peter Kersloot spreekt grote waardering uit voor de winkeliers: “de winkeliers hebben afgelopen periode heel wat te verduren gehad, maar ze hebben er samen met ons altijd geloof in gehad dat het zou lukken. Dit laatste getuige de nagenoeg volledige bezetting nu ten tijde van de officiële opening. Heer beschikt met winkelcentrum De Leim over een volwaardig winkelcentrum met een prima mix tussen landelijke ketens en lokale speciaalzaken”.

Afgelopen periode zijn de puntjes op de i gezet van deze grote verbouwing en nieuwbouw die heeft geresulteerd in 145 parkeerplekken, zowel boven- als ondergronds, 2500m2 winkelruimte en 24 appartementen.

De officiële opening is tevens het startsein van 4 dagen dat ondernemers verrassende acties hebben voor het winkelende publiek en er rondom en op het plein van De Leim een kermis voor kinderen staat. Miranda Klingenstein van Winkeliersvereniging De Leim: “Wij winkeliers hebben allemaal heel veel vertrouwen in de toekomst”.

Bron: Maasvallei

Makado Schagen mag uitbreiden

De gemeenteraad van Schagen is dinsdagavond 30 juni akkoord gegaan met het bestemmingsplan voor de uitbreiding van het Makado centrum. Het bestemmingsplan zal voorzien in een uitbreiding van het bestaande winkelcentrum Makado aan de noordzijde, een beperkte uitbreiding aan de expeditiestraat, een uitbreiding van het parkeerdek en de realisatie van een nieuw pand ten noorden van het winkelcentrum met winkelruimte en appartementen.