"CREATIVITY IS INTELLIGENCE HAVING FUN"

FiMek in het nieuws

Bouwupdate verbouwing winkelcentrum Makado Schagen

De verbouwing van winkelcentrum Makado in het centrum van Schagen is in volle gang. Klik HIER voor de bouwupdate vanuit Schagen, door een reporter van Noordkop Centraal.

 

Koningsplein 10 | Amsterdam

Het Parool publiceerde op 29 juni het artikel 'Een diamantje tussen al die grote winkels'. Over een schitterend staaltje architectuur dat verrezen is op Koningplein 10: een kopie van de historiche gevel van een chocolaterie die in de jaren '30 in vlammen opging. Architect Rappange & Partners zette zijn zinnen op het terugbrengen van het historiche geveltje, met een prachtig resultaat! 

Het pandje is slechts 3 meter breed en herbergt nu het trappenhuis en de lift voor de bewoners van 22 appartementen boven de naastgelegen winkels. 

De bouw van Koningsplein 10 is een onderdeel van het in ere herstellen van grofweg het hele blok op de hoek Koningsplein, Herengracht en Singel. De panden zijn in eigendom van eigenaar a.s.r. Dutch Prime Retail Fund. De uitvoering van deze binnenstedelijke herontwikkeling is door a.s.r. in samenwerking met Top Vastgoed en FiMek estate opgepakt. 

Onthulling plaquette entree Koningsplein 10

In de nieuwe hoofdentree van de appartementen aan Koningsplein 10 is vandaag een plaquette onthuld door Thijs O. Hollenkamp (achterkleinzoon van Hendricus J. Hollenkamp).

Deze plaquette heeft Hendricus J. Hollenkamp destijds gekregen van zijn personeel voor alle hulp en steun tijdens de 2e Wereldoorlog.

Hendricus J. Hollenkamp was gedurende de 2e Wereldoorlog algemeen directeur en mede-eigenaar van Nieuw Engeland.

Film Post Utrecht - De Neude

Twee jaar geleden is in het voormalige postkantoor op de Neude in Utrecht de nieuwe centrale bibliotheek van de Domstad geopend. De architecten van Post Utrecht, zoals het project dat ook winkels en horeca omvat is genoemd, hebben fotograaf Stijn Poelstra een video laten maken van het vernieuwde gebouw.

FILM POST UTRECHT

Bron: Architectenweb / een film van fotograaf Stijn Spoelstra

Provada 2022

Ook dit jaar was FiMek estate aanwezig op vastgoedbeurs Provada in de RAI te Amsterdam.

Winkelcentrum Makado | Schagen

De uitbreiding van winkelcentrum Makado Schagen is (zichtbaar) weer in opbouw! Plaatsen staalconstructie bij de uitbreiding met onder andere Lidl is in volle gang.

109 appartementen Orthenseweg Den Bosch opgeleverd

Op 16 maart is het appartementengebouw 'Orthenpoort' opgeleverd. Het voormalige kantoorgebouw op de hoek van de Orthenseweg en de Vogelstraat in ’s-Hertogenbosch is getransformeerd en herontwikkeld naar 109 appartementen voor één en tweepersoons-huishoudens. 

De huidige constructie en omvang van het pand zijn grotendeels behouden. Wel zijn er bouwlagen toegevoegd op de bestaande lagere delen van het pand. In de nieuwe situatie is het gebouw over zijn gehele oppervlakte vijf bouwlagen hoog.

In opdracht van Built 2 Build heeft FiMek estate het ontwikkelmanagement van deze prachtige herontwikkeling verzorgd. 

Koningsplein | Amsterdam

Na een intensieve bouwperiode is het vandaag zover.
De officiële opening van de nieuwe winkel voor Victoria’s Secret aan Koningsplein 2 in Amsterdam.
Onderdeel van de herontwikkeling Koningsplein van ASR Real Estate door FiMek estate.

Kalverstraat | Amsterdam

Pepe Jeans Kalverstraat 88-90 te Amsterdam vers uit de steigers!

Een project van Vischjager Vastgoed in samenwerking met FiMek estate.

Koningsplein | Amsterdam

Albert Heijn weer terug aan het Koningsplein in Amsterdam.
De winkelruimte is gerealiseerd in een nieuwe kelder onder het rijksmonument. Een mooie stap richting de voltooiing van de grootschalige herontwikkeling van het Koningsplein.
Een project van ASR Real Estate in samenwerking met FiMek estate

Kastelenplein | Eindhoven

Capricorn Capital Group heeft op 23 november 2020 met een groep van haar investeerders het winkelcentrum Kastelenplein te Eindhoven verworven van Spark Investments.

FiMek estate en Van Kessel Vastgoed zijn betrokken bij deze transactie en zij initieerden een plan voor de herontwikkeling van het winkelcentrum.  Het herontwikkelingsplan gaat uit van een optimalisering en opwaardering van het bestaande winkelcentrum met de toevoeging van woningen. In de komende periode zal de planvorming worden gestart in samenwerking met de ondernemers en de Gemeente Eindhoven.  

Winkelcentrum Kastelenplein heeft een oppervlak van ca. 6.800m2 en is gelegen binnen de centrumring aan de zuidwestzijde van Eindhoven nabij de High Tech Campus en Veldhoven. Het is gebouwd in 1976 en sindsdien gegroeid tot één van de drie belangrijke wijkwinkelcentra in Eindhoven met huurders als Jumbo, Aldi, Hema en Kruidvat.